El vaixell socialista segueix a la deriva…

Diumenge passat, a la #festadelarosa, vam poder escoltar dues noves intervencions dels dos “grans líders” que encapçalen l’esquerra d’aquest país. Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba. Veient la direcció dels discursos, es ben clar que el PSC segueix sense aixecar cap, i això, que en Montilla ja fa quasi 2 anys que va desaparèixer del mapa. La deriva encara es fa més evident quan apareix el debat etern de la qüestió nacional, en que cadascú va per lliure. En les intervencions a la #festadelarosa, el PSC es va tornar a declarar incondicionalment federalista, tot i que a l’Estatut que van aprovar i enviar a Madrid, no hi apareixia per enlloc la curiosa paraula. Només ara, que sembla que la qüestió s’ha desbocat arran la manifestació de l’11-S se’n han tornat a en recordar. Però Navarro, no content amb això, va etzibar posteriorment, que ells aposten per el federalisme asimètric, és a dir, que aposten perquè les nacionalitats històriques (entre les quals esta Catalunya), tinguin més competències, o el que es el mateix, demana que es faci marxa endarrere amb “el café para todos”.

L’altre gran líder, Rubalcaba, va venir com sempre a fer el seu típic discurs des de les espanyes,  i va tornar aposar de manifest, que després de 30 anys segueixen sense entendre res. Tampoc content amb això, hi va acabar de posar la cirereta advertint a Convergència i Unió i a tots aquells partits que donen suport a la independència, que si aquest era el camí triat, tindrien el PSC/PSOE enfront per impedir-ho. Una frase totalment pròpia d’un líder d’esquerres, sí senyor!

Però la comèdia no acaba aquí. Posteriorment (un dia després, més exactament), un cop el senyor Rubalcaba havia tornat al seu feu a Madrid, li ha faltat temps per desmentir que el PSOE doni suport a un model federal asimètric, i ha afegit que “s’han d’harmonitzar les peticions de Catalunya amb la resta de Comunitats”. Jo em pregunto, algú entén alguna cosa?

Més info:

http://www.ara.cat/premium/tema_del_dia/Pere-Navarro-desenterra-federalisme-Maragall_0_776322428.html

http://www.ara.cat/politica/Rubalcaba-independencia-Espanya-Catalunya_0_775722592.html

http://www.ara.cat/politica/Maragall-Navarro-Twitter-Catalunya-lliure_0_775722498.html

http://www.ara.cat/politica/Pere_Navarro-Festa_de_la_Rosa-Rubalcaba-PSC-PSOE-Pere_Navarro-Espanya-Catalunya-federalisme_0_775122647.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s