L’esquizofrènia dels partits de govern i oposició

Un cop més, Catalunya ha estat menyspreada en els Pressupostos Generals de l’Estat presentats ahir per Montoro. Per si algú no ho tenia clar encara, el govern titella de Mariano Rajoy, ha posat en pràctica les receptes neoliberals dels col·legues europeus i ha decidit retallar en educació, sanitat, cultura, dependència i polítiques d’ocupació (!), tot mantenint els privilegis d’alguns pocs (església 0% i Monarquia 2%). Els governs autonòmics del PP “beneeixen els comptes”, cosa d’altre banda bastant lògica, els del PSOE parlen de deslleialtat i CiU assegura que segueix confiant en el govern de Rajoy tot i que Catalunya encapçala el rànquing de retallades en inversió amb un 45%.

L’esquizofrènia convergent ha entrat en acció. Tot i ser un cop molt dur per Catalunya, Artur Mas assegura que la negociació els permetrà (no sabem quan) aconseguir els 219 milions d’euros pactats a la disposició addicional tercera de l’Estatut. Cosa que per altre banda, es va incloure a l’Estatut, no en un rampell de fervor nacionalista, sinó per pròpia recomanació del ministre Montoro.

Aquesta moderada reacció del govern CiU, contrasta enormement amb la que van reproduir durant el 2011 en els últims pressupostos de ZP, al que van titllar directament de “morós” per incomplir també en els pagaments. Estem parlant de 219 milions d’euros de l’addicional tercera, però a més a més, de 759 milions d’euros resultants del deute en infraestructures de 2008, els 1.450 milions del fons de competitivitat de la liquidació de 2011, i un 11,1% en inversió, molt lluny del 18,7% previst a l’Estatut. Tot plegat fa posar els pels de punta, però tot i així, Artur Mas segueix confiant en el govern de Mariano Rajoy.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s