Freakonomics & Superfreakonomics

18:30h de la tarda a Ausiàs March cantonada amb Bruc, m’ avorreixo, vull fer temps i entro a l’Abacus. Estranyament en mi, acabo a la secció d’economia general i trobo un llibre amb el llom daurat que porta per títol “Freakonomics: Un economista politicamente incorrecto explica el lado oscuro de lo que nos afecta”. A la portada, la ciutat de Boston en 8 bits, a la contraportada, cinc títols de cinc prometedors capítols: 1. Que tenen en comú un professor d’escola i un lluitador de sumo? 2. En que s’assembla el Ku Klux Klan a un grup d’agents immobiliaris? 3. Per què continuen vivint els traficants de droga amb les seves mares? 4. On han anat tots els criminals? i 5. Què fa perfecte un pare?

Dues setmanes després, torno a l’Abacus hi compro la segona part: “Superfreakonomics: enfriamiento global, prostitutas patrióticas y por qué los terroristas suicidas deberían contratar un seguro de vida”. Amb de nou, cinc estel·lars capítols: 1. En què s’assemblen una prostituta de carrer a un Santa Claus d’uns grans magatzems? 2. Per què els terroristes suïcides haurien de contractar una assegurança de vida? 3. Histories increïbles d’apatia i altruisme. 4. Les coses tenen solució… i es fàcil i barata….. 5. Què tenen en comú Al Gore i la muntanya Pinatubo?

A destacar, el capítol 4 de la primera edició en el que es fa referència als alts índex de criminalitat que van posar el crit al cel durant els anys 90 a Estats Units, i com i perquè aquests es van reduir miraculosament en pocs anys. Queda clar, que l’economia és un tot, i que afecta sobre totes les coses de la vida quotidiana, no només sobre accions, actius financers i beneficis. Steven D. Levitt, tot un personatge a seguir, que per res del món es podria equiparar a un economista més.

http://www.freakonomics.com/

http://www.casadellibro.com/leer?li=1&isbn=9788466645775

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s