Wikileaks és la notícia

Es curiós com la gent d’aquest país es sent profundament indignada quan 2000 controladors aeris decideixen fer una “vaga encoberta”, però no quan el govern anuncia una reforma laboral, la privatització dels aeroports, la baixada de l’impost de societats, la supressió de l’ajut de 400 euros per a aturats, o una imminent reforma de les pensions, amb jubilació als 67 anys. Si, hi ha hagut qui li han fotut les vacances enlaire, ja ho sabem. Però això, en un país civilitzat del segle XXI, no hauria de ser motiu de proclamació de l’estat d’emergència. Per mi, aquesta sobreactuació per part de l’executiu espanyol, no es pot explicar d’altre manera, que no sigui per un patètic intent de recuperació de credibilitat entre la societat civil, que els demana una actuació inútil (com es la militarització, 200 militars han de substituir a 2000 controladors…) per solucionar la situació de caos. A més a més, en comptes d’intentar rebaixar les tensions amb els controladors, fan declaracions lapidaries contra el col·lectiu i titllen els fets de “segrest” o “vaga salvatge”, a través de la figura del vicepresident Rubalcaba, que no del President, que ni tan sols se l’ha vist des de que s’ha obert el caos.

Per altre banda, els mitjans de comunicació un cop més tampoc estan ajudant a solucionar la crisi. Els canals de noticies porten 24 hores emeten imatges de gent indignada cridant que facin fora  tots els controladors aeris. Però, i l’altre versió? On està la versió dels controladors? Encara no he vist en cap canal que estiguin explicant els motius per els quals els controladors fan vaga. Però senyors meus, de motius n’hi han, encara que no els vulguin explicar. Per exemple, en aquest blog que escriu una pròpia controladora (http://controladoresareosyotrashierbas.blogspot.com/2010/12/ver-si-nos-entendemos.html), on es pot llegir la situació laboral que estan patint, i la demagògia que està utilitzant la gent en els comentaris.

Amb aquest post, no estic defensant l’actuació dels controladors, només estic posant de manifest, que no són els únics culpables de la situació. I menys quan es un tema que ja porta diversos mesos sobre la taula de l’executiu, i per el qual, amb els fets d’ahir i avui, em comprovat que no estan ni molt menys solucionat. Per altre banda, també demostra la incapacitat dels governs d’actuar sobre col·lectius que controlen àmbits estratègics com són el transport aeri. L’única via que tenen és la del diàleg i la negociació, i en canvi, han escollit la militarització.

Tot i així, crec que Wikileaks hauria de ser la notícia del dia avui a Catalunya. Perquè, al cap i al fi, la situació als aeroports es restituirà quan els controladors ho vulguin, que no quan el govern ho digui, però els documents publicats per Wikileaks han obert un crisi pitjor, i segur que aquesta, no durarà només dos dies.

Anuncis

6 thoughts on “Wikileaks és la notícia

  1. Vaig llegir abans d’ahir el blog que comentes. Segur que estan tant malament com diu la controladora Cristina Anton. I? Les coses no es fan aci. I no te res a veure amb vacances. Te a veure amb responsabilitat, que es el que ens falta a tots i el motiu pel qual tenim el pais on el tenim.

  2. Estic d’acord en que ha estat un acte d’irresponsabilitat no ho nego, però l’impacte mediàtic que ha tingut ha estat total. Crec que aixo es el que perseguien els controladors, ara tothom sap que tenen un problema. Però no només ells, sinó també l’estat espanyol.

  3. L’alçament popular d’un país i del seu exercit davant d’una situació insostenible, no ha estat per la pujada del iva, o pels 5 milions de parats, o per la retallada de drets dels treballadors, o pel sistema financer que està en fallida, o per la retirada del subsidi dels 426 euros, o pel dèficit públic, o pels 2.000 milions de dèficit fiscal que patim els catalans … NO! ha estat degut a que ens hem quedat sense vacances.

    Però això que ha passat amb els controladors, amb tots els mitjans de comunicació i partits polítics, unanimament en contra d’ells no fa més que afirmar que molt possiblement estava planificat: Ja se sap que l’exercit es va posar en alerta al matí, el mateix matí que en ZP va anular un viatge. Curiós, no?

    Doncs no ho crec, amb aquest espectacle, han aconseguit deixar en un segon o tercer terme les noticies amb que he començat el comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s