#Campanya2010

Dijous a les 12h de la nit, va començar una nova campanya electoral per escollir president de la Generalitat. Aquestes serà la campanya amb més llistes de l’història, i la campanya més 2.0 de l’història, en un context de desafecció política, que fa que aquestes dues premises inicials, resultin si més no, extranyes. Per una banda, la gent no vol saber res dels partits politics, “perquè tots són iguals”, i per l’altre, la gent s’ha vist amb capacitat i prou interès com per muntar més llistes electorals que mai en l’història de Catalunya. Potser, ha estat precisament aquesta desafecció envers la política, la que ha propiciat aquest “efecte presentador de llistes”. La gent està farta dels partits de sempre, que han perdut la credibilitat, però seguiex creient en els valors democràtics, i aposta per  votar a uns de nous. Haurem de veure també, quin paper acabaran jugant les xarxes socials 2.0, encara que hores d’ara, ja sabem que són un àmbit més on fer campanya, i tots els partits ja l’estan explotant des de fa diversos mesos. La meva incògnita respecte aquest tema, serà la que ja plantejava fa uns dies a  twitter, sobre quin sentit té en l’actualitat la jornada de reflexió, si les xarxes socials (facebook, twitter) ens permetran seguir fent campanya,sense passar per sobre de cap llei. Veurem si algun partit la respectarà, o si per el contrari, tots aprofiten fins l’últim moment i fins l’últim recurs per fer campanya. Tot i així, crec que en aquest aspecte, caldrà haviat nous replentejaments legals sobre la jornada de reflexió, potser abolint-la o potser regulant-ne l’ús.

Sigui com sigui, aquesta podria ser la campanya que faci Artur Mas President, o aquesta podria ser la campanya que doni entrada als partits xenòfobs d’ultradreta, o aquesta podria ser la campanya més desastrosa de l’història del PSC o podria ser la campanya que faci entrar més partits al Parlament de l’història….El que és clar, es que no ens podem quedar a casa. Us deixo un petit reculls, dels diferents spots de campanya, perquè aneu fent la vostra elecció!

ICV-EUiA – Verd esperança. Solucions d’esquerres

CiU -Per una Catalunya millor

ERC – Gent valenta

PSC – Garantia de Progrés

PP -Soluciones para el empleo

Ciutadans -Rebélate

Solidaritat Catalana per l’Independència – Només volem el que és nostre

Alternativa de Govern – ¡Planta cara! Ets lliure

CORI – Política Low Cost

Reagrupament – Vota independència

Pirates de Catalunya – A la càrrega i a la descàrrega

Anuncis

3 thoughts on “#Campanya2010

  1. Ostres doncs tens raó! M’he oblidat de posar-vos, i mira que us segueixo bastant. Normalment escolto l’internauta i hi va sortir el vostre company Kenneth en un dels primers programes de la nova temporada!

    Ara mateix reactualitzo el post…Mèrci pel recordatòri i per passar pel blog!

    Molta sort!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s