Esteban for President?

Una bomba mediàtica a explotat aquesta setmana. Tots els mitjans del país s’en han donat ressò. Sigma2 ha publicat els resultats d’un estudi en que la pregunta principal girava a l’entorn d’una possible candidatura a les eleccions generals encapçalada per Belén Esteban. L’enquesta realitzada el passat mes de juliol sobre una mostra de 3.200 persones situa la possible candidatura de “la Esteban” en tercera posició per sota de PP i PSOE, i per sobre de IU i la resta de partits nacionalistes o regionalistes. I cosa que òbviament, suposaria l’obtenció d’un escó parlamentari.

Tot això, sense manifestar mai cap tipus d’interès per la política, ni tenir una estructura de partit ni un programa electoral al darrera.

Per mi, a banda de ser un fet purament anecdòtic fruit d’estratègies de màrqueting impulsades per el propi canal de televisió en el que Belén Esteban va sortir de l’anonimat, planteja si més no, diverses qüestions a reflexionar sobre l’estat de les democràcies modernes. L’anàlisi política que s’en pot extreure d’aquesta intenció de vot gira al voltant d’una actitud ciutadana, que en l’actualitat és ja un problema més greu del que alguns volen reconèixer. La desafecció política profunda envers l’actual sistema de partits sorgit a partir de la professionalització dels agents polítics. En aquesta enquesta es veu clarament reflectit el vot de càstig contra els dos principals partits del país, i a més a més, també recull una altre part de vot “friki” o antisistema que clarament no creu en l’actual funcionament “democràtic”, i intenta irònicament enriure-se’n al votar a partits que no pinten res en el panorama polític real.

Per sort, de moment podem estar tranquils perquè la demagògia populista de la senyora Esteban no arribarà al Congrés. Ha desmentit qualsevol interès per presentar-se, per això si, ha aprofitat per assegurar que votarà al PP.

Anuncis

2 thoughts on “Esteban for President?

  1. Habría que mirar la encuesta… porque estoy seguro que han calculado España como una única circunscripción electoral… y calculándolo así saca escaños hasta el partido de las lechugas!
    Celebro que no se presente a las elecciones porque bastante circo tenemos montado el parlamento como para acabarlo de convertir en un “Sálvame”, aunque todo sea dicho… mucho no le falte!

    Salud!!

    P.D. Si la “Esteban” aprovecha para decir que votará al PP, yo aprovecho para decir que votare al PSOE!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s