La radicalització d’occident

Primera ver ser la noticia de Sarkozy d’expulsió immediata de tots els gitanos romanesos del país, després  ha estat l’anunci de la crema d’alcorans en motiu de la celebració del 11-S en un petita comunitat cristiana dirigida per de Terry Jones, pastor de l’església Dove World Outreach, a Gainesville, situada al nord de Florida, i per últim, la polèmica campanya publicitària impulsada pels musulmans nord-americans en favor de la nova mesquita a la zona zero de Nova York. Òbviament, de delictes xenòfobs i racistes n’hi ha cada dia centenars d’altres, però aquests tres, i en un moment similar de temps, m’han semblat ja suficientment significatius per articular el missatge. El món avançar de nou cap a la radicalització.

Els últims dies, s’ha donat una conjunció astral d’actes xenòfobs i racistes a les dos bandes de l’Atlàntic, que sembla posar de manifest que els països occidentals segueixen sense entendre res de res. Amb aquests actes de patriotisme ranci, Estats Units segueix cridant a la continuïtat de la causa islàmica i del terrorisme internacional, però sembla ser que  això no interessa.  El proper 11 de setembre es commemorarà el novè aniversari de la matança al World Trade Center  i hi ha qui vol seguir solucionant les tragèdies internacionals amb més odi i patriotisme. Per sort, el President Obama, qui sembla encara conservar una mica de seny en aquest país, s’ha manifestat rotundament en contra de qualsevol acte similar i ha recordat del perill que poden suposar aquests actes de profunda provocació. Tot i això, i ser la potència mundial hegemònica, no s’en adonen que per molt arsenal militar que tinguin, la seva seguretat mai dependrà només d’això. A l’altre costat de l’Atlàntic, Sarkozy a començat la seva batalla contra la comunitat gitana, i qui sap si després, contra la comunitat immigrada en general, davant de la mirada impassiva de les Institucions Europees, que s’han demostrat incapacitades per intervenir.

Tot plegat, una sèrie de fets altament condemnables que aboquen a aquest món ja en crisi, de nou al abisme, davant l’impassibiltat de centenars de governs, que no actuen en favor de l’eradicació  de la xenofòbia i el racisme.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s