“Catalunya se aleja”

El diari Público obre l’edició d’avui diumenge, amb el titular “Catalunya se aleja”, i publica les dades que us adjunto en aquest post. Són extretes del Centres d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya.

L’independència creix, sobretot entre la gent jove. Però el que em resulta extremament interessant es el gràfic de barres de votants per partit. Increible l’augment a ICV (triplica el percentatge), ERC (una mica incomprensible que només el 50% dels votants els votin per l’independència) i CIU. Fins i tot, dins el PP hi ha hagut un augment de més d’un 1% (ho deuen tenir molt amagat)…

És evident que el fenomen esta creixent, per molt que alguns li volguin restar importància. L’independència interessa, malgrat que estiguem en una època de  profunda crisi econòmica. Crisi que potser en part, va vinculada amb el fet de no tenir-la, l’independència.

Però abans de tot això, caldrà veure la capacitat d’unitat dels partits catalans. Perquè es evident, que si ens posem a discutir lemas de manifestacions, el lloc on han d’estar la senyera i que hi ha d’estar darrera, malament anem…I ja de passada, recordar-li també al senyor Montilla, que potser part d’aquesta desafecció que proclama, també ve donada en part, perquè la gent esta farta de que els seus governs venguin només fum, en comptes de passar a l’acció.

Anuncis

One thought on ““Catalunya se aleja”

  1. Hola Mireia, pensa que les barres per partits s´on d’una opció sobre quatre preguntes; si només fos amb l’opció SI o NO a la Independència veuries com creixerien encara més la de tots els partits!

    Som-hi, que ja ho tenim si treballem bé, i pensant en el benestar de les persones!

    siau

    Prufi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s