La legitimitat del TC

Dilluns 28 de juny passarà a l’historia d’aquest país, com el dia en que l’estat de les autonomies de la “indisoluble unidad española” va a arribar al seu fi. 14 articles de l’Estatut de Catalunya retallats, 27 de reinterpretats i el Preàmbul sense eficàcia jurídica. Si algú fa una setmana no sabia que era el Tribunal Constitucional, dubto que a hores d’ara segueixi sense saber-ho. Aquest passat dilluns 28 de juny, passarà a l’història com el dia en que un tribunal va decidir ignorar la sobirania popular d’una nació, i va sentenciar la seva dignitat en un document de (diuen) 1000 pàgines.

És curiós perquè, el PSOE diu està content, ja que el 90% del contingut a estat declarat constitucional, i el PP, també diu que està content, perquè el 10% ha estat declarat inconstitucional. La veritat es que aquest vegada, se li ha de reconèixer al President Montilla, que ha estat per sobre de les expectatives en un tema com és aquest, que afecta de ple el debat de la qüestió nacional i de la relacions catalunya-espanya. Acatar la sentència, s’ha d’entendre només, com un acte de responsabilitat democràtica i de respecte cap a ella. Però acatar, no vol dir compartir. Ni molt menys vol dir, que Catalunya ja esta bé com esta. El fet més esgarrifós però, es que  la potestat de consultar, de preguntar, d’interpel·lar la voluntat de la ciutadania, que hauria de ser uns dels pilars bàsics de tot democràcia (fins i tot Franco va entendre que per vendre la moto a nivell internacional, calia fer veure que el poble podia manifestar la seva opinió en referèndum), a quedat reduit a tal cosa tan insignificant, com pura i absoluta propaganda.

Jo, com segurament molta altra gent de Catalunya, serem dissabte dia 10 de juliol a la manifestació convocada per Omnium Cultural sota el lema “Nosaltres decidim. Som una nació”. Hi serè entre d’altres coses, per manifestar el meu rebuig cap a una institució polititzada, deslegitimada i completament ineficient, que creu que pot menysprear la voluntat d’un poble i quedar-ne impune. Hi serè perquè des de fa temps, sóc part d’aquells catalans emprenyats que estan farts del continuu insult i menyspreu contra Catalunya, que estan farts del boicot contra els productes catalans, en resum, que estan farts de donar sempre més del que reben. Dissabte 10 serè part de tota aquella gent que vol dir prou i que vol defensar i lluitar per la dignitat del seva nació, del seu poble. Perquè un poble sense dignitat, no és res.

Anuncis

2 thoughts on “La legitimitat del TC

 1. Molt bé Mireia!
  Només un petit error d’escriptura….és el 10 de juliol, i no de juny! 😉
  A vegades, les presses juguen males passades…
  Molt bon text, Mireia!
  siau
  Prufi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s