Critiques amb fonament, sisplau…

Ja han passat 5 dies des de el fatídic (per alguns) dilluns de nevada i ja han passat també, 5 dies consecutius de critiques cap a la gestió del govern de la Generalitat sobre el col·lapse. Tot i que es evident, que mai res pot ser perfecte i menys en moments de crisis en que no saps mai com reaccionara la gent (o sinó que li preguntin al mosso de Figueres), hi ha hagut nombrosos mitjans que s’han dedicat únicament, a criticar per criticar. Per posar un exemple, l’edició de divendres del diari gratuït més llegit a la comarca, Línia Vallès, que va posar en la secció d’opinió, un semàfor vermell per el conseller Saura, pel sol fet de que dilluns al matí es trobava a Palma de Mallorca (per motius de feina, vull recordar). La veritat es que no acabo d’entendre quina es la finalitat d’aquesta critica, potser es que era millor que s’hagués estat tot el matí al despatx del departament mirant per la finestra a veure si nevava o no a Barcelona…

Però a banda de totes aquesta afirmacions sense cap tipus de fonament, també hi ha hagut altres critiques fetes pel sol fet de no tenir cap tipus de coneixement sobre els fets objectius. Si una persona no mira mai els telenotícies ni llegeix cap tipus de diari o escolta la radio, es altament improbable que sabes el que li venia a sobre, tot i que es repetís en diverses ocasions durant tot el diumenge per tots els mitjans. Tothom critica la no rebuda d’aquesta informació donada pel Meteocat, però es evident que l’informació no cau del cel i que també tenim la responsabilitat com a ciutadans d’una societat (col·lectiu de més d’una persona) de saber que ens podem trobar quan sortim al carrer, més que res, perquè també es un benefici per la nostra pròpia supervivència.

Ningú no pot negar que han sigut uns fets gairebé històrics en un país com el nostre, molt poc habituat a la neu. Per mi, la gestió del govern no ha sigut ni molt menys tan desastrosa com alguns volen fer creure, per no dir, la vergonya que els hi hauria de fer a aquests alguns, quan a sobre ho han volgut aprofitar per fer propaganda (errònia) de la MAT. A hores d’ara, si no fos pel caos en el subministrament elèctric, els principals problemes ocasionats per la nevada haurien estat solucionats en menys de 24 hores, però clar, això de Red Electrica i Endesa és també un altre tema. Són precisament,aquests que tan critiquen, els responsables de la privatització d’aquestes empreses monopolístiques, fet pel qual la situació energètica encara esta en vies de solució al no tenir l’Administració les eines necessàries per garantir aquest subministrament.

Tot plegat, em fa pensar, que hagués estat quina hagués sigut la mesura presa pel govern davant d’una situació com aquesta, la critica hagués aparegut igualment. Tan si es produeix el col·lapse perquè no s’ordena evacuar les ciutats abans (cosa que per cert, es competència del senyor Hereu en el cas de Barcelona), com si s’hagués ordenat paralitzat el país durant tot el dilluns, i afrontant el risc de que no es produís tal fenomen meteorològic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s