Perquè participo a Granollers Decideix

Fa uns mesos, Granollers també es va apuntar a la llista de ciutats on ha sorgit una nova plataforma de participació ciutadana que treballa per la realització d’un referèndum per l’independència de Catalunya.  Sóc militant d’ICV des de fa 3 anys i he de dir que llavors, creia realment en l’opció federalista tant poca defensada en aquest pais. He dir també, que fa 3 anys tot just es començava a tramitar el nou Estatut de Catalunya i poc m’imaginava que l’acabarien impugnat davant el Tribunal Constitucional, ni que aquest tardaria anys en emetre una sentència per més vergonya del sistema judicial.  Tampoc tenia gaire clar fa 3 anys, que era tot això del finançament i pensava que aquestes coses de la redistribució solidària dels territoris es realitzaven de manera justa i equilibrada. Però han passat 3 anys i l’única cosa que he pogut constatar amb fets (i no paraules) és el tipus de país que volen els partits espanyols, ja sigui conservadors o progressistes (tot i que diguin que són federalistes). L'”Espanya plural” que prediquen no a tingut ni ha volgut tenir en compte les necessitats de Catalunya, sinó tot al contrari, s’ha dedicat unica i exclusivament a augmentar l’odi en contra, i crear una imatge de que els catalans sempre som els que ens estem queixant per tot.

Tinc clar doncs, que el producte que vent  el govern d’aquest pais a la resta del món, no és el meu producte, no és el producte de Catalunya. Per això, he decidit participar en aquesta entitat que en el fons, no fa res més que fomentar la participació popular mitjançant un procès el més democratic possible, ja que les institucions constitucionals d’aquest pais “democratic” prohibeixen expressament una convocatòria oficial. Perquè dic jo, que si aquest país fos tan democràtic com diuen, ningú no tindria cap problema en reconèixer la constitucionalitat de l’Estatut de Catalunya, ni en la convocatòria de referèndums vinculants en aquells territoris que ho creiessin necessari.

Sóc una catalana emprenyada i farta de les constants mentides que es difonen en els mitjans espanyols sobre Catalunya i sobre els catalans. Farta de les males cares que haig d’aguantar cada vegada que dic que sóc catalana en algun territori fora de Catalunya. I farta d’haver de ser solidària amb la resta de comunitats, quan la meva esta tenint greus problemes d’infraestructures i recursos, pel sol fet d’estar regalant gran part d’allò que genera a els altres territoris, que amb 20 anys de transferències, ja no deurien d’estar tant necesitats com diuen, a no ser que aquesta sigui la seva màxima aspiració…

En definitiva, comparteixo plenament les idees que planteja el company Raul Romeva en el seu darrer article, i faig també meva aquesta opció federalista europea, molt diferent, a la federalista espanyola (que Catalunya a demostrat ser l’única disposada a assolir-la). Jo vull una Catalunya com un estat més, integrat dins aquesta gran federació que és o hauria de ser la Comunitat Europea, una Catalunya amb veu i vot dins el marc europeu de nacions, que es faci sentir en igualtat de condicions. És per això,  que formo part d’aquest grup de gent, que vol decidir lliure i democràticament el seu futur i evitar aixì, que ens el decideixin altres. Sigui quin sigui el resultat, però almenys tenir l’oportunitat de decidir. Per això també, que estic profundament orgullosa que el meu partit a Granollers, hagi aprovat col·laborar en aquesta iniciativa cedint la seva seu el dia 25 d’abril per col·locar una urna on poder fer efectiu el vot per decidir, i demostrant  un cop més aixì, que lloc d’Iniciativa es el lloc on esta la gent que es mobilitza, el lloc on la veu popular es fa sentir.

Jo ja tinc clar què votarè el dia 25, i vosaltres?

Anuncis

2 thoughts on “Perquè participo a Granollers Decideix

  1. Hola Mireia,
    Tu honestament creus que és aquesta Europa és la que vols que sigui la fedració a la que una Catalunya amb estat ha d’unir-se??
    Jo tinc molt clar els problemes d’encaig del nostre pais a l’estat, però l’Unió europea actual per a res és un model millor… T’agrada més dependre de Berlín i París que de Madrid? És qüestió de gustos…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s