Les incoherències de la suposada “problemàtica” immigratòria

No són ja cap sorpresa en aquest pais, els casos d’amnesia col·lectiva que es produeixen en alguns sectors de l’ultradreta reaccionaria sobre algunes questions de l’agenda politica. I es que Vic, no deixa de ser un exemple més, de com salvar el món mitjançant l’expulsió de la mà d’obra barata immigrant en moments de crisi, per suposadament “reduir” taxes d’atur històriques (20%) entre la població “autòctona” . No es res de nou ni sorprenent, que aquesta mà d’obra barata fa més de 40 anys ve sent encapçalada per l’immigració, ja sigui del sud d’espanya  (que paradoxalment, comparteix el mateix grau d’aproximació amb la cultura catalana que l’immigració de fora , es a dir, cap ni un) o de fora del país, principalment de paisos del tercer món. El quid de la questió d’aquesta “partits”, es que tots els mals del “nostre gran i lliure pais” es produeixen per el fet de tenir aquesta gent aqui, treballant en condicions de clara explotació laboral, en feines que la “gran i lliure” població d’aquest país no vol ni sentir-ne a parlar, i  a més a més, encara volen que no fagin ús dels nostres serveis socials ni educatius perquè no paguen impostos  (cosa que evidentment no poden fer si ningú els hi ofereix un contracte, fet que de no produir-se, esta expressament penat en la recent llei orgànica d’extranjeria Lo 2/2009), però si els utilitzen.  Una gran llei, que per cert, mostra grans incoherències i demostra una suspitosa ambigüetat entre el discurs del govern (clarament progressista i indignat per qualsevol mostra de xenofòbia) i el que proclamen els  articles de les lleis que ell  mateix ha redactat.

No volem immigrants sense papers, no volem que ens prenguin els llocs de treball, no volem mesquites al costat de casa, no volem…fregar taules per 600€ ni cuidar els nostres avis, però senyors meus, dic jo que algu ho haurà de fer no? Això si, fer cues d’espera de 6 mesos  para anar al Bullí a menjar una esferificació del tamany d’un cigró per 1000€, que possiblement hagui fet un immigrant que treballa en aquest mateix restaurant, això si que es una gran cosa a voler avui en dia.  Aquests últims dies a Vic, no s’ha fet res més que tornar a obrir la llauna de l’incoherència legal, entre les lleis del govern central (a primera vista, obsesionades en l’expulsió dels sense papers, però amb el rerefons de la necesitat de saber que ens cal tenir-los aqui) i la del règim de bases local, sobre el qual es regeixen els Ajuntaments. Citant textualment la LO 2/2009: Articulo 12 1. Los extranjeros que se encuentren en España, inscritos en el padrón del municipio en el que tengan su domicilio habitual, tienen derecho a la asistencia sanitaria en las mismas condiciones que los españoles. I perque no quedin dubtes de sobre que es un padró, cito textualment també el decret legislatiu 2/2003 de la llei municipal del regim local de Catalunya: El padró municipal és el registre administratiu on consten els veïns d’un municipi. Les dades que consten en el padró constitueixen una prova pel que fa a la residència al municipi i al domicili habitual.”

És a dir, empadronar-se és un dret i una obligació per a tothom, sigui quina en sigui la nacionalitat i situació administrativa, i no es necessita res més que un passaport per poder-s’hi inscriure, i per suposat, en cap cas un Ajuntament podrà fer ús de les dades facilitades per un ciutadà per denunciar-lo davant els òrgans policials en cas de no tenir la situació regularitzada, per que senyors meus, també tenim una fantastica llei de protecció de dades, per no dir, que el control administratiu de la situació administrativa dels ciutadans estrangers correspon al Ministeri de l’Interior tal i com es recull en la Llei Orgànica d’Estrangeria, i en cap cas dels Ajuntaments. Amb tot, uns els altres es passen la pilota (típic de l’administració) i tot es queda purament en propaganda electoral segons com vingui la situació econòmica, mentre els partis xenòfobs aprofiten per retallar encara més les condicions de subsistencia d’aquesta gent, mitjançant el populisme. Tot un espectacle ben patètic per una societat del segle XXI, que sembla que ha oblidat, que  aquesta gent no estan aqui de vacances, sinó que nomès intenten fugir de les condicions precàries dels seus paisos, com faria també, qualsevol de nosaltres. O no?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s